Pomidory Faszerowane Soczewicą
Pomidory nadziewane soczewicą mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 40 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cebulę, pomidory, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pomidory Faszerowane Soczewicą, Pomidory Nadziewane Quinoanem I Soczewicą, oraz Piknik nadziewany: pomidory nadziewane Tunanem i karczochem, czerwona papryka, Fetan i ciecierzyca nadziewane cukinią, orzechy i brązowy cukier nadziewane jabłka Macintosh.
Instrukcje
Ryż i soczewicę opłukać sitkiem.
Umieścić w małym rondlu i wymieszać z wrzącą wodą. Kryć się. Gotować przez 10 minut na średnim ogniu.
W międzyczasie roztopić masło lub margarynę na patelni saute.
Dodaj cebulę, i saute aż złoty kolor na średnim małym ogniu. Wymieszać mieszaninę soczewicy i mięty. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Pomidory pokroić w plasterki i rezerwować. Zgarnij środek i zapas. Wypełnij skorupy pomidorów mieszaniną soczewicy i wymień wierzchołki. Stań w naczyniu do pieczenia.
Posiekaj zarezerwowane pomidory i umieść w małej misce.
Wymieszać w oleju i czosnku.
Zalać nadziewane pomidory.
Piec w rozgrzanym 450 stopni F (230 stopni C) przez 10 do 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i podawać.