Pomidory faszerowane i pieczone
Nadziewane i pieczone pomidory to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jeśli masz pomidory, czosnek, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Pomidory prowansalskie (pieczone pomidory nadziewane serem i bułką tartą), Pomidory Nadziewane I Pieczone, oraz Pieczone Nadziewane Pomidory.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W małym rondlu na dużym ogniu doprowadzić wodę do wrzenia. Wymieszać z ryżem; przykryć i zdjąć z ognia.
Odstawić pod przykryciem 5 minut lub do wchłonięcia wody. Puch z widelcem.
Pokrój górną część każdego pomidora i zgarniaj miąższ, pozostawiając skorupę o grubości 1/4 cala. Rezerwy 3 łyżki miąższu, posiekane. Odwrócić pomidory do odsączenia.
W średniej misce połączyć ryż, pulpa pomidorowa, zielony pieprz, cebula, pietruszka, sól, czosnek i oliwa z oliwek; dobrze wymieszać. Łyżka nadziewana do skorupek pomidorów.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut.