Pomidory faszerowane bulgurem i orzeszkami piniowymi
Pomidory nadziewane bulgurem i orzeszkami pinii to wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 304 kalorie, 7G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cebulę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Bulgur z orzeszkami pinii, Sałatka Bulgur Z Rukolą, Cukinią I Orzeszkami Piniowymi, oraz Hamam Mahshi Bi Burghul (kury kornwalijskie z bulgurem, rodzynkami i orzeszkami piniowymi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij i wyrzuć wierzchnią trzecią część pomidorów i wyjmij wnętrzności (pozostaw skorupki nienaruszone na farsz), przenosząc na sito ustawione nad miską, aby odsączyć nadmiar płynu. Grubo posiekać pomidora z SIT i rezerwy do gotowania duszonego bakłażana.
Wnętrze muszli pomidora posypać 1/2 łyżeczki soli i odsączyć do góry nogami na stojaku ustawionym na patelni, przygotowując nadzienie.
Dusić soczewicę w 1/2 szklanki wody w małym rondlu, aż po prostu miękkie, 18 do 20 protokół.
Odcedzić na sicie, następnie spłukać pod zimną wodą i dobrze spuścić.
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5-quart na umiarkowanym ogniu do gorąca, a następnie gotować orzeszki piniowe, mieszając, do złotego koloru, około 2 minut.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Cebulę ugotować w oleju pozostającym w garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, 6 do 8 protokół.
Dodać bulgur, chard, pozostałe 3/4 łyżeczki soli i pieprzu i gotować, mieszając, aż warzywa zwiędną, o 2 protokół.
Dodaj pozostałą szklankę wody, następnie usuń z ognia i odstawić, przykryte, aż bulgur będzie miękki, o 30 protokół.
Wymieszaj orzechy piniowe, porzeczki, pietruszkę, koperek, sok z cytryny, soczewicę oraz sól i pieprz do smaku. Łyżka nadziewana do skorupek pomidorów.