Pomidorowy makaron Alfredo
Pasta pomidorowa Alfredo może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 430 kalorii . Ten przepis służy 4 osobom. Za 2,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To dość tani przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup pomidory w puszkach, bazylię, parmezan i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 86% , to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Cytrynowy Pastan Alfredo (wegański) , Makaron Penne z sosem Dyniowym Alfredo i Serowe Tortellini Alfredo .
Instrukcje
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni zagotuj pomidory. Gotuj, aż większość płynu odparuje, około 5 minut. Zredukować ciepło.
Wymieszaj śmietanę i bazylię; podgrzać (nie gotować).
Do sosu dodać makaron i parmezan; wrzucić do płaszcza.