Pomidorowo-jogurtowe curry z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 455 kalorii, 36g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz chili arbol, strąki kardamonu, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać odtłuszczone mleko jogurt można śledzić to danie główne z Kawa Mleko Kokosowe Lody jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt, Curry Z Kurczaka Jogurtowego, oraz Kurczak Curry z jogurtem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym, głębokim garnku na średnim ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Posypać nasionami kminku i wymieszać; powinny skwierczeć w kontakcie, stać się pachnące i lekko przyciemnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3
Karmelizować cebulę: natychmiast dodać czerwoną cebulę i liście laurowe do garnka. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie ciemny kasztanowy brąz, 12 do 15 minut.
Zrobić bazę pomidorową: podczas gotowania cebuli, odsączyć sok z puszki pomidorów do płynnej miarki; odstawić. Puree pomidory, czosnek, imbir, chiles, kurkuma i papryka w robocie kuchennym.
Dodać bazę pomidorową do mieszanki cebuli i gotować, mieszając, aż gęsta i pasty jak, 10 protokół. Gdy mieszanina zacznie przyklejać się do dna garnka, dodaj kurczaka i ziemniaki. Gotować, mieszając, aż kurczak będzie nieprzejrzysty, a sos przylgnie do mięsa i ziemniaków, około 5 minut.
Dodaj miód do zarezerwowanego soku pomidorowego, a następnie dodaj wystarczającą ilość wody, aby uzyskać 1 1/2 szklanki płynu; wlej do garnka. Przyprawić solą według własnego uznania i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i delikatnie dusić, odsłonięte i mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie i sos jest lekko zagęszczony, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wyreguluj przyprawę: delikatnie wymieszaj jogurt z curry. Smak do przypraw i dodać sól, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Posypać Garam Masala i podawać na ryżu. Top z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
3 łyżki Oleju Roślinnego
Groszek Goya®
4
Zdjęcie: Coral Von Zumwalt
5
Pokroić kardamon: delikatnie rozłupać zielone i czarne strąki kardamonu moździerzem i tłuczkiem (lub zmiażdżyć je na desce do krojenia za pomocą ciężkiej patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kardamon Czarny
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Deska Do Krojenia
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Usunąć nasiona i wyrzucić łuski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
7
Zmiel przyprawy: drobno zmiel nasiona kardamonu, laski cynamonu i goździki w przyprawie lub młynku do kawy. Przechowywać w szczelnym pojemniku z dala od bezpośredniego światła słonecznego przez okres do 1 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Nasiona Kardamonu
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Sparkling rosé i Riesling. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Berger Gruner Veltliner (1 litr). Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.