Pomidorowa Zapiekanka Warzywna
Pomidorowa zapiekanka warzywna wymaga ok. 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka gałązek bazylii, bułki tartej, cukinii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 245 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pomidor bazylia kurczak i warzyw Quinoa Zapiekanka, Zapiekanka Warzywna, oraz Zapiekanka Z Jajek Warzywnych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wrzucić ziemniaki, yam, papryka, marchew, i 2 łyżki oliwy z oliwek w 13 przez 9 przez 2-calowe naczynie do pieczenia płaszcz.
Posypać solą i pieprzem i wymieszać, aż będą pokryte.
Rozłóż warzywa równomiernie na dnie patelni.
Ułóż plastry cebuli równomiernie na mieszance warzywnej. Ułóż cukinię na cebuli.
Posypać solą i pieprzem. Ułóż plastry pomidora na cukinii.
Wymieszać parmezan i bułkę tartą w małej misce do wymieszania.
Posypać parmezanem bułkę tartą na warzywa w naczyniu do pieczenia.
Skropić ostatnią łyżką oliwy z oliwek.
Piec odkryte, aż warzywa będą miękkie, a polewa jest złoty brąz, o 40 protokół.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami świeżej bazylii.