Pomidor
Pomidor może być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Za 1,27 dolara za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 73 kalorie , 4 g białka i 5 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób. Od przygotowania do podania na talerzu, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jeśli masz szczypiorek, sól, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pierwotną . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Ta ocena jest solidna. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Grilled Bakłażan i Heirloom Tomato Stacks With Basil and Tomato Coulis , przepis na chutney pomidorowy i Alouette Sundried Tomato and Basil Bisque .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Do winegretu: W średniej misce wymieszaj sok z cytryny, szalotki i czosnek. Powoli ubijaj, dodając oliwę z oliwek, aby utworzyć emulsję.
Dodaj posiekane zioła. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i Sweet 100's i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Aby złożyć: Na okrągłym półmisku ułóż pokrojone pomidory w koncentrycznych okręgach, lekko nakładając plasterki i zmieniając kolory, jeśli używasz zarówno czerwonych, jak i żółtych pomidorów. Dopraw solą i pieprzem.
Nałóż pomidory z winegretu na pokrojone pomidory, pozostawiając trochę winegretu w misce. Wrzuć rukolę do miski z resztą winegretu. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż rukolę na środku półmiska. Używając obieraczki do warzyw, zetrzyj cienkie plasterki parmezanu na pomidorach i rukoli. Przełóż świeżo zmielony czarny pieprz.
Podawać w temperaturze pokojowej.