Pomidor
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Pomidor może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz liście oregano, czosnek, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest dobre. Spróbuj tomato dal, jak zrobić tomato dal, Andhra tomato pappu, Grillowane tosty pomidorowe "lizak" i nasze ulubione odmiany pomidorów wiśniowych, oraz Grillowane bakłażany i pomidory z bazylią i Coulis pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dla vinaigrette: w średniej misce, połączyć sok z cytryny, szalotki, i czosnek. Powoli ubić oliwę z oliwek, tworząc emulsję.
Dodać posiekane zioła. Wymieszać pomidory pokrojone w kostkę i słodkie 100 i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Aby złożyć: na okrągłym talerzu ułóż pokrojone pomidory w koncentryczne okręgi, lekko nakładając plastry i na przemian kolory, jeśli używasz zarówno czerwonych, jak i żółtych pomidorów. Doprawić solą i pieprzem.
Łyżka pomidory z vinaigrette na pokrojonych pomidorów, pozostawiając część vinaigrette w misce. Wrzucić rukolę do miski z pozostałym vinaigrette. Doprawić solą i pieprzem. Ułóż rukolę na środku talerza. Używając obieraczki do warzyw, ogolić cienkie plastry parmezanu na pomidorach i rukoli. Podaj świeżo zmielony czarny pieprz.
Podawać w temperaturze pokojowej.