Pomarańczowy Pistacjowy Crescents
Pomarańczowe pistacjowe kreski mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Ten przepis służy 36. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cukierników cukier, żółtka jaj, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Orange Crescents, Pomarańczowe Kokosowe Kreski, oraz Lody Pomarańczowo-Pistacjowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, cukier i sól w dużej misce (lub pulsować w robocie kuchennym). Zmiksuj masło opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsem), aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę z grudkami masła o wielkości grochu. Ubić razem żółtka i 3 łyżki wody widelcem i wymieszać z mąką (lub pulsem), aż się włączy.
Delikatnie wycisnąć niewielką garść ciasta: jeśli nie trzyma się razem, wymieszać (lub pulsować) w 1 łyżce więcej wody. Nie przepracować ciasto lub ciasto będzie trudne.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 8 porcji. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję jednym ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zebrać ciasto razem i podzielić na pół. Uformuj każdą połowę w 4-calowy kwadrat. Owinąć każdy w folię i schłodzić do jędrności, co najmniej 1 godzinę.
Odetnij skórkę, w tym biały rdzeń, z pomarańczy ostrym nożem i drobno posiekaj. (Zachowaj owoce do innego użytku.) Włożyć skórkę do 2-litrowego ciężkiego rondla, a następnie napełnić wodą.
Dodaj sól i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować, odkryte, 10 minut.
Odcedzić na drobnoziarnistym sitku.
W rondlu na średnim ogniu zagotować granulowany cukier i wodę (3/4 szklanki), mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie spłukać kryształy cukru z boku patelni pędzelkiem do ciast zanurzonym w zimnej wodzie.
Do syropu dodaj skórkę. Delikatnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż skórka zaczyna się przeświecać i syrop zmniejsza się do około 2/3 szklanki, 20 do 30 minut.
Skórkę odsączyć na sitku o drobnych oczkach ustawionym nad miską, zastrzegając 3 łyżki syropu. Wymieszać ze skórką, syropem i pistacjami. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku. Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta na posypanej mąką powierzchni za pomocą posypanego mąką wałka do ciasta na prostokąt o wymiarach 15 na 12 cali.
Wyciąć 16 do 20 rund foremką do ciastek.
Na każdą rundę nałożyć niewielką łyżeczkę nadzienia, następnie lekko posmarować Brzeg wodą i złożyć ciasto na nadzieniu, aby uformować półksiężyc. Naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Uformuj każdy w półksiężyc, naciskając palcem na środek płaskiego boku.
Piec 1 cal od siebie na blasze do pieczenia złoty, 15 do 20 protokół.
Przenieś ciasteczka na pergaminie do stojaka do ostygnięcia 2 minuty. Wrzucić ciepłe ciasteczka, kilka na raz, w cukiernicy cukru obficie płaszcz. Całkowicie fajne.
Powtórz z pozostałym ciastem (chłodna blacha do pieczenia i linia ze świeżym pergaminem). Przerzuć resztki raz na dodatkowe ciasteczka, jeśli chcesz.
* Ciasto można schłodzić do 1 dnia lub zamrozić 2 tygodnie. Odwilż w lodówce. * Ciasteczka przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.