Pomarańczowy-Melasa Grillowany Kurczak
Pomarańczowy-Melasa Grillowany kurczak jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 24g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka octu balsamicznego, soku pomarańczowego, melasy o łagodnym smaku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Melasa i pomarańcza grillowane słodkie ziemniaki, Kurczak Glazurowany Pomarańczowo-Melasowy, oraz Grillowane Udka Kurczaka Z Melasą Z Granatu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sok pomarańczowy, ocet, melasę, skórkę pomarańczową i wszystko oprócz 1 łyżeczki czosnku w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, o 10 protokół. Wymieszać z sosem pieprzowym. Ostudzić marynatę do temperatury pokojowej.
Umieść kurczaka w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 11x7x2 cali.
Zalać marynatą. Przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Kurczaka wyjąć z marynaty, wytrząsając nadmiar.
Przelać marynatę do rondla. Wymieszać 1 łyżeczkę czosnku. Gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 11/4 filiżanek, o 5 protokół.
Przenieś do miski do serwowania. Kurczaka doprawić solą i pieprzem. Grill, aż gotowane przez, o 5 minut na stronie.
Przenieść kurczaka do deski do krojenia; odstawić 5 minut.
Pokroić kurczaka w poprzek po przekątnej na plastry o grubości 1/2 cala; przenieść na talerz.
Podawać, przekazując sos osobno.