Pomarańczowy Chleb Cynamonowy
Pomarańczowy Chleb Cynamonowy zajmuje około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 140 kalorii , 3 g białka i 1 g tłuszczu . Za 11 centów za porcję otrzymasz chleb na 32 osoby. Ten przepis z Taste of Home wymaga aktywnych drożdży, soli, mielonego cynamonu i soku pomarańczowego. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 34% . Ten wynik jest raczej zły. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj chleb cynamonowo-pomarańczowy , chleb cynamonowo-pomarańczowy i chleb cynamonowo-pomarańczowy .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. W rondlu podgrzej mleko i sok pomarańczowy do 110°, dodaj do mieszanki drożdżowej. Wymieszaj 1/2 szklanki cukru, skórkę pomarańczową, sól, jajko i 3 szklanki mąki; ubijaj, aż będzie gładkie.
Dodajemy tyle pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół; podzielić na pół.
Każdą porcję rozwałkuj na 15-centymetrowy placek. x 7 cali prostokąt.
Połącz cynamon i pozostały cukier; posypać ciasto w odległości 1 cala od krawędzi.
Ciasno zwinąć w stylu galaretki, zaczynając od krótszego boku; końcówki uszczelniające.
Umieść łączeniem w dół na dwóch natłuszczonych 9-calowych. x 5 cali patelnie do chleba. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z foremek i ostudź na metalowej kratce.
Połącz składniki glazury; posmarować chlebem.