Pomarańczowo-Kremowe Pawłówki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj pomarańczowo-kremowych Pavlovas. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 96 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańczę, białka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czerwono-Pomarańczowe Pawły, Żurawina i pomarańcza Pawłów, oraz Indywidualne Pavlovas z twarogiem bitą śmietaną i sosem malinowym.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 93°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i lekko spryskaj sprayem do pieczenia.
Ubij białka, ocet i 1/8 łyżeczki soli na średniej prędkości do poluzowania, o 30 sekund. Zwiększ prędkość do średnio-wysokiej I beat aż miękkie szczyty tworzą, 2 do 3 minut.
Połączyć 3/4 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej i, z mikserem działa, powoli dodawać do miski 1 łyżkę na raz. Po dodaniu całej mieszaniny cukru, kontynuuj mieszanie, aż powstanie sztywny, błyszczący szczyt, o około 2 minuty dłużej.
Dodaj wanilię i beat tylko do połączenia.
Łyżka 6 bezy około 1 cala od siebie na przygotowaną blachę do pieczenia, za pomocą tylnej części łyżki zrobić wcięcie-bezy powinny przypominać gniazda.
Piec do twardości i wyschnięcia, około 1 1/2 godziny. Wyłącz piekarnik, otwórz drzwi piekarnika drewnianą łyżką i pozostaw bezy do ostygnięcia w piekarniku około 1 godziny. Bezy można przechowywać w hermetycznym pojemniku do 24 godzin.
W międzyczasie ubijamy jajka, żółtka, pozostałe 1/2 szklanki cukru i pozostałe 3/8 łyżeczki soli w rondlu o średnim ciężarze.
Dodaj 2 łyżki skórki pomarańczowej, skórki cytrynowej, soku pomarańczowego i soku z cytryny i gotuj na średnim ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje i konsystencja budyniu, 8 do 10 minut.
Odcedzić twaróg do średniej miski.
Dodać masło i mieszać aż do całkowitego włączenia.
Umieścić kawałek folii bezpośrednio na powierzchni kremu i schłodzić całkowicie. Alternatywnie, umieścić miskę w łaźni lodowej i stale mieszać, aż krem całkowicie ostygnie, około 10 minut.
Aby zrobić segmenty, odciąć około 1/2 cala od dołu i do pomarańczowego. Za pomocą ostrego noża odetnij skórę i odetnij pomarańczę, pozostawiając odsłonięty miąższ.
Przeciąć między membranami, aby uzyskać segmenty.
Pokrój każdy segment na 3 lub 4 kawałki.
Śmietanę ubić w schłodzonej misce do uzyskania sztywnych szczytów, 2 do 3 minut. Do schłodzonego kremu wymieszać 1/3 śmietany, następnie złożyć pozostałą śmietanę, pozostałą 1 łyżkę skórki pomarańczowej i segmenty pomarańczowe.
Aby służyć, top każdej pavlova z kremem pomarańczowo-kremowym.