Pomarańczowo-Glazurowane Grillowane Acorn Squash

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pomarańczowy szkliwione grillowane Acorn Squash spróbować. Ten przepis służy 8. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać Acorn squash, brązowy cukier, sok pomarańczowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Squash Żołędziowy Szkliwiony Pomarańczowo, Squash Żołędziowy Szkliwiony Pomarańczowo, oraz Parmezan-Dynia Żołędziowa Glazurowana.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Posmaruj pokrojoną stronę każdego żołędzia masłem i posyp solą i pieprzem.
Umieść squash, wyciąć stronę w dół, na blasze do pieczenia i piec do prawie miękkości, o 30 protokół.
Podczas pieczenia squash, połączyć sok pomarańczowy, brązowy cukier, ziele angielskie, i cynamon w średnim rondlu. Gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, często mieszając.
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Umieść squasha, pokrój bok do góry, na grillu i umyj pomarańczową glazurą. Gotować przez 5 minut, obrócić szczypcami i grillować przez 5 minut, lub do miękkości i szkliwo jest karmelizowane.
Wyjąć z grilla i szczotkować większą ilością glazury.