Pomarańcze z sosem karmelowym i prażonymi orzechami pekan
Pomarańcze z sosem karmelowym i tosty Pekan może być tylko przystawka szukasz. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 233 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz triple sec, cukier, szczypta soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Naleśniki z sosem karmelowym i zapiekanymi orzechami pekan, Old Fashion Pudding ryżowy z solonym karmelem i prażonymi orzechami pekan, oraz Pomarańcze Z Sosem Karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier i sok Połącz w małym, ciężkim rondlu.
Umieść na średnim ogniu; gotować 5 minut lub aż cukier się rozpuści. (Nie mieszać.) Przykryć, zwiększyć ciepło do medium i gotować 30 sekund (spowoduje to rozpuszczenie kryształków cukru przylegających do boków patelni). Odkryć i gotować 2 minuty lub do bursztynu lub złoty. (Nie mieszać.)
Wyjąć z ognia; odstawić na 1 minutę. Ostrożnie dodać masło, mieszając, aż masło się rozpuści. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając (karmel stwardnieje i przykleja się do łyżki).
Umieść patelnię na średnim ogniu; gotować 2 minuty lub do rozpuszczenia karmelu i mieszanina jest gładka, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z likierem, wanilią i solą.
Pomarańcze polać sosem karmelowym, posypać orzechami pekan.