Pomarańcze z karmelem i syropem Kardamonowym
Pomarańcze z karmelem i syropem Kardamonowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 5G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z moich przepisów wymaga cukru, pełnego mleka greckiego jogurtu, wody i wody z kwiatu pomarańczy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Świeże pomarańcze z syropem z czerwonego wina, Pomarańcze I Granaty W Syropie Z Limonki Kaffir, oraz Ciasto Pomarańczowo-Migdałowe Z Glace Pomarańcze I Syrop są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz 1/2 szklanki wody i kardamonu w małym, ciężkim rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 20 minut. Przecedzić przez drobne sito na małej misce; wyrzucić ciała stałe.
Połącz 1 łyżkę wody z kardamonem i cukrem na patelni na średnim ogniu i gotuj przez 9 minut lub aż cukier stopi się i ledwo złocisty (nie mieszaj). Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i gotować przez 1 minutę lub aż mieszanina ciemnieje do głębokiego bursztynu.
Wyjąć z ognia; ostrożnie wlać pozostałą wodę kardamonową z boku patelni. Powrót patelni na średnim ogniu; mieszać aż dobrze wymieszane.
Każdą pomarańczę pokroić w poprzek na 6 plastrów. Ułóż plastry na obramowanym talerzu; polej pomarańcze gorącym syropem. Przykryć i schłodzić przez noc.
Połącz jogurt, miód i wodę z kwiatem pomarańczy w małej misce.
Podawać mieszankę jogurtu z pomarańczami.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.