Pomarańcze w syropie cytrusowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pomarańcze w syropie cytrusowym spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 162 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sok pomarańczowy, wodę z kwiatów pomarańczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pomarańcze I Granaty W Syropie Z Limonki Kaffir, Świeże pomarańcze z syropem z czerwonego wina, oraz Ciasto Pomarańczowo-Migdałowe Z Glace Pomarańcze I Syrop.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz sok pomarańczowy z cukrem i drobno startą skórką pomarańczową i zagotuj, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Ostudzić do temperatury pokojowej, a następnie wymieszać z wodą z kwiatu pomarańczy.
Tymczasem za pomocą ostrego noża obierz pomarańcze, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki.
Pokroić pomarańcze w poprzek 1/3 cala grubości i przenieść do dużej, płytkiej miski do serwowania.
Wlać syrop na pomarańcze i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, około 2 godzin.
Udekoruj paskami skórki pomarańczowej i agrestem i podawaj na zimno.