Polędwiczki wołowe z borowikami w sosie z dzikich grzybów
Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dań głównych? Polędwica wołowa z polędwicą wieprzową z sosem z dzikich grzybów może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 37g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na $6.9 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju roślinnego, wody, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć margarynę w patyku, możesz podążać za tym daniem głównym z Ooey-Gooey Peanut Butter-Chocolate Brownies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Polędwiczki wołowe z borowikami w sosie z masła truflowego, Polędwica wołowa z farszem z dzikich grzybów i sosem z Porto, oraz Polenta z dzikich grzybów z sosem borowikowym.
Instrukcje
Umieść 1/2 szklanki pieczarek w blenderze; procesuj do drobno zmielonego. Wytnij tłuszcz z polędwicy.
Wołowinę posypać mielonymi grzybami, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Dodać wołowinę; gotować 1 minutę ze wszystkich stron lub aż rumiane.
Umieść polędwicę na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część polędwicy.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut lub do momentu, gdy temperatura mięsa osiągnie 145 (średnio Rzadki) do 160 (średnio).
Polędwicę ułożyć na talerzu i przykryć folią.
Połączyć wrzącą wodę i 1 szklanka grzybów w misce; przykryć i odstawić 30 minut.
Grzyby odcedzić przez sito wyłożone gazą do średniego rondla, zastrzegając płyn namaczający; grzyby grubo posiekać. Doprowadzić do wrzenia zarezerwowany płyn do namaczania i dodać posiekane grzyby. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 12 protokół).
Dodaj 1/4 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i masła, mieszając trzepaczką, aż masło się rozpuści.