Polędwiczki Wołowe Nadziewane Homarem
Polędwiczki z wołowiny Nadziewane homarem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 6,83 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 676 kalorii, 36g białka, oraz 57 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz wino, zieloną cebulę, ogony homara i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Polędwica wołowa faszerowana homarem, Polędwiczki Nadziewane Homarem, oraz Risotto z homarem z polędwicą wołową natartą ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ogony homara i sól umieścić w średnim rondlu i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Ostrożnie usuń ogony homara z muszli.
Pokrój każdy kawałek mięsa z ogona homara na pół wzdłuż i odstaw na bok.
Wytnij poziomą kieszeń w granicach 1/2 cala przeciwległej strony polędwicy, krojąc całą długość polędwicy. Ostrożnie wypchaj homara, od końca do końca, wewnątrz polędwicy.
Połączyć roztopione masło i sok z cytryny; skropić homara. Zwiąż mięso sznurkiem lub szaszłykami, aby zabezpieczyć otwarcie.
Przenieść polędwicę do stojaka w patelni brojlerów i odstawić.
Boczek gotować na patelni, aż chrupiące; odcedzić, zastrzegając kapiele. Pokruszyć boczek; odstawić.
Posmaruj całą powierzchnię polędwicy kroplami boczku. Włóż termometr do mięsa do polędwicy, upewniając się, że nie dotyka patelni do pieczenia.
Piec w temperaturze 400 przez 25 minut, lub aż termometr zarejestruje 130 (rzadko).
Wierzch mięsa posypać pokruszonym boczkiem.
Podsmażyć zieloną cebulę i czosnek w 1/2 szklanki masła.
Dodać wino i dokładnie podgrzać.
SOS podawać z pokrojoną polędwicą.
Dekoruj gałązkami pietruszki, grzybami i różami pomidorowymi, w razie potrzeby.