Polędwiczki wieprzowe z sosem Szalotkowo-jabłkowym

Polędwiczki wieprzowe z sosem Szalotkowo-jabłkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 25g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz szalotkę, jabłecznik, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sos jabłkowy, można śledzić to danie główne z Placek Jabłkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z kremowym sosem Szalotkowo-musztardowym, Polędwiczki wieprzowe z skórką z orzechów laskowych i sosem z czerwonego wina, oraz Polędwiczki wieprzowe pieczone z jabłkami i sosem jabłkowym.
Instrukcje
Aby przygotować wieprzowinę, natrzyj wieprzowinę oliwą i czosnkiem; posyp 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieścić wieprzowinę na ruszcie lub patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut lub aż termometr zarejestruje 160 (ledwo różowy).
Odstawić na 5 minut przed krojeniem.
Aby przygotować sos, podgrzej średni rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać szalotki, i gotować 1 1/2 protokół lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z jabłecznikiem, bulionem, musem jabłkowym, 1/2 łyżeczki soli, 5-przyprawowym proszkiem i 1/4 łyżeczki pieprzu; doprowadzić do wrzenia. Gotować mieszankę cydru do zmniejszenia do 1 szklanki (około 10 minut); wymieszać 3 łyżki świeżego soku z cytryny.
SOS podawać z wieprzowiną.