Polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym

Polędwica wieprzowa z sosem grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka polędwicy wieprzowej, pietruszka z płaskim liściem, bulion z kurczaka o niższej zawartości sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym Marsala, Nadziewane polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym Shiitake, oraz Prosciutto-Polędwica wieprzowa faszerowana sosem pieczarkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść małą patelnię do pieczenia w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 42
Posypać wieprzowinę równomiernie 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek do rozgrzanej patelni i zawirować, aby pokryć.
Dodaj wieprzowinę do patelni. Piecz w temperaturze 425 przez 20 minut lub do momentu włożenia termometru w najgrubszą porcję wieprzowiny 145, obracając po 10 minutach.
Wyjąć wieprzowinę z patelni i odstawić na 10 minut.
Umieść patelnię na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodać grzyby; smażyć 4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek i podsmażyć 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać z octem i doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować 1 minutę lub aż płyn prawie odparuje, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i bulionu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 1/3 szklanki (około 7 minut).
Zdjąć z ognia i wymieszać z crme frache i musztardą.
Wieprzowinę pokroić w poprzek na plasterki.
Umieść 3 uncje wieprzowiny na każdym z 4 talerzy, i top każdej porcji z około 2 1/2 łyżki sosu.
Dekoruj natką pietruszki.