Polędwiczki wieprzowe z sosem Dijon Marsala

Polędwiczki wieprzowe z sosem Dijon Marsala
Polędwiczki wieprzowe z sosem Dijon Marsala to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 1917 kalorie, 252g białka, oraz 85 g tłuszczu na porcję. Na 10,58 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej, szalotkę, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest świetne. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z sosem Dijon Marsala, Polędwiczki Wieprzowe W Sosie Marsala, oraz Polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym Marsala dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Polędwiczki wieprzowe obficie posmarować musztardą. Olej naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
MusztardaMusztarda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Ułóż polędwiczki na patelni i brązowo mięso. Równomiernie zmienić kolor na brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść mięso do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut. Obróć i kontynuuj gotowanie przez 20 minut lub do pożądanej doneness.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
W międzyczasie roztopić masło na średnim ogniu na tej samej patelni, z której gotowano wieprzowinę. Szalotki ugotować na maśle do miękkości. Wymieszaj Marsalę, musztardę i śmietanę i gotuj, aż objętość płynu zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
MusztardaMusztarda
MasłoMasło
KremKrem
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wieprzowinę pokroić w plasterki i ułożyć na półmisku. Łyżka sosu na mięso, i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Polędwiczki wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Rutini Coleccion Cabernet-Malbec z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Rutini Coleccion Cabernet-Malbec
Rutini Coleccion Cabernet-Malbec
Głęboka rubinowa czerwień. Duet odmian pochodzenia francuskiego owocuje harmoniczną i zrównoważoną czerwienią: Cabernet Sauvignon nadaje jej pełnoziarnisty charakter, a Malbec nadaje mieszance niuanse z miękkimi i słodkimi taninami, wzmacniając unikalne połączenie owocowych smaków i aromatów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia70
Magazyn