Polędwiczki wieprzowe z redukcją śliwki balsamicznej

Polędwiczki wieprzowe z redukcją śliwki balsamicznej
Polędwica wieprzowa z redukcją śliwki balsamicznej może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 610 kalorii, 94g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ocet balsamiczny, polędwicę wieprzową, sól i mielony pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Medaliony z polędwicy wieprzowej i redukcja balsamiczna, Polędwiczki Wieprzowe Ze Śliwkową Glazurą Balsamiczną, oraz Polędwica wołowa z redukcją śliwki Port-Beach.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Blachę do pieczenia wyłożyć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Polędwiczki wieprzowe doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na ciężkiej patelni na dużym ogniu, aż olej mieni się; delikatnie położyć polędwicę na gorącym oleju. Po około 1 minucie delikatnie poluzuj mięso z dna patelni, jeśli to konieczne. Gotować, aż wieprzowina jest sealed złoty kolor brązowy, o 3 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przełożyć wieprzowinę na wyłożoną blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Piecz podsmażoną polędwicę w nagrzanym piekarniku, aż termometr włożony do środka wieprzowiny odczyta co najmniej 145 Stopni F (63 stopnie C), około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika i pozostaw na 10 minut przed krojeniem w medaliony.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Śliwki, ocet balsamiczny, brązowy cukier, miód i sok z jagód gotować w małym rondlu na średnim ogniu, często mieszając, aż śliwki będą miękkie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Sok Z JagódSok Z Jagód
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MiódMiód
śliwkaśliwka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
SOS przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę. Powrót sos do rondla i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się i zagęścić do konsystencji masła jabłkowego, o 5 Więcej minut. Łyżka sosu śliwkowego na pokrojonej wieprzowiny do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Sos śliwkowySos śliwkowy
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Reginato Malbec rosé z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Reginato Malbec Rose
Reginato Malbec Rose
Malbec wydaje się mało prawdopodobnym bohaterem dla winogron musujących, ale jeśli chcesz, aby Twoje różowe wino pokazało Prawdziwy kolor i charakter, Malbec jest twoim człowiekiem. Chrupiące i wytrawne z pięknymi truskawkowymi, rabarbarowymi smakami i aromatami. Wystarczy odrobina struktury taniny, przyprawy kwiatowej i niesamowite eleganckie wykończenie dopełnia usta. Mówi o bogatych winogronach Malbec, ale nigdy nie traci swojej lekkiej, orzeźwiającej natury. To daje dobry powód do picia wina musującego do dania głównego!
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn