Polędwiczki wieprzowe z kompot pomidorowo-brzoskwiniowy
Polędwica wieprzowa z kompot pomidorowo-brzoskwiniowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 212 kalorii, 25g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.32 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz brzoskwinię, polędwiczki wieprzowe, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z kompot pomidorowo-brzoskwiniowy, Polędwiczki wieprzowe z kompot pomarańczowym, oraz Polędwiczki wieprzowe zapiekane z kompot rabarbarowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku.
Rozgnieść czosnek, imbir, curry w proszku, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu na pastę za pomocą moździerza i tłuczku. Przetrzyj całą wieprzowinę.
Rozgrzać olej w żaroodpornej 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Brązowy wieprzowina z jednej strony, około 5 minut, a następnie odwrócić i przenieść patelnię do piekarnika. Piecz, aż termometr natychmiastowy odczyt włożony do najgrubszej części mięsa rejestruje 145 do 66° dla soczystego mięsa, 10 do 12 minut.
Niech wieprzowina odpocząć, odkryte, na desce do krojenia podczas robienia kompot.
Dodaj cebulę na patelni (uchwyt będzie bardzo gorąca)i smażyć na średnim ogniu, aż zmięknie, 5 do 7 protokół.
Dodaj pomidory i brzoskwinie i sauté aż tylko zmięknie, 3 do 4 protokół. Wymieszać z tymiankiem i, w razie potrzeby, cukrem.
Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z kompot.
W porcji: kalorie 196, tłuszcz całkowity 7g, tłuszcz nasycony 1g, Cholesterol 73mg, sód 354mg, węglowodany 8g, błonnik 2G, białko 25g
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Reginato Malbec rosé z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Reginato Malbec Rose]()
Reginato Malbec Rose
Malbec wydaje się mało prawdopodobnym bohaterem dla winogron musujących, ale jeśli chcesz, aby Twoje różowe wino pokazało Prawdziwy kolor i charakter, Malbec jest twoim człowiekiem. Chrupiące i wytrawne z pięknymi truskawkowymi, rabarbarowymi smakami i aromatami. Wystarczy odrobina struktury taniny, przyprawy kwiatowej i niesamowite eleganckie wykończenie dopełnia usta. Mówi o bogatych winogronach Malbec, ale nigdy nie traci swojej lekkiej, orzeźwiającej natury. To daje dobry powód do picia wina musującego do dania głównego!