Polędwiczki wieprzowe z kolendry w sosie marchewkowo-imbirowym
Polędwiczki wieprzowe z kolendry w sosie marchewkowo-imbirowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 6. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 54g białka, oraz 16G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, śmietanę do bicia, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe w sosie Śliwkowo-imbirowym, Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem brzoskwiniowym imbirowym, oraz Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem Rodzynkowo-imbirowym.
Instrukcje
Połączyć marchew, 3 szklanki wody i 3/4 łyżeczki soli w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować, aż marchewki są bardzo miękkie, o 30 protokół.
Spuścić; zapas płynu do gotowania.
Przenieść marchewki do procesora. Puree aż będzie gładkie.
Dodać śmietanę i imbir i proces do mieszania.
Przełożyć puree do dużego rondla.
Dodaj tyle zarezerwowanego płynu do gotowania na puree, aby uzyskać konsystencję gęstego sosu. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przepłukać przed podaniem.)
Grubo zmiel nasiona kolendry w młynku do przypraw lub blenderze.
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem. Nacisnąć kolendrę na wieprzowinę, całkowicie pokryć.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w każdym z 2 ciężkich dużych patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 1 polędwiczki wieprzowe do 1 patelni i 2 polędwiczki wieprzowe do drugiej patelni. Brązowy wieprzowina ze wszystkich stron i gotować, aż termometr włożony do centrum rejestry 68°, o 25 protokół.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia.
Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 1 cala. Łyżka sosu na talerze. Top z wieprzowiną i podawać.