Polędwiczki wieprzowe z jabłkami
Polędwica wieprzowa z jabłkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 475 kalorii. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka jabłecznika, przyprawa Pumpkin pie, pietruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć ocet jabłkowy można śledzić to danie główne z ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z jabłkami, Pieczona polędwiczka wieprzowa z jabłkami, oraz Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Posypać wieprzowinę przyprawą z ciasta dyniowego, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę i gotować, obracając, aż rumiane ze wszystkich stron, o 6 protokół.
Połówki jabłek i wyjąć rdzenie.
1/2 łyżki masła pokroić na 4 kawałki; w każdej połowie jabłka włożyć kawałek.
Posypać połową szalotki i szczyptą soli.
Dodać jabłka na patelni z wieprzowiną, pokrojone bok do góry, i przenieść do piekarnika. Piecz, aż termometr mięsa zarejestruje 145 Stopni F, o 25 minut.
W międzyczasie połączyć 1 3/4 szklanki wody, pozostałą szalotkę i szczyptę soli w rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj jęczmień, przykryć i gotować na małym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, 12 protokół.
Przełożyć wieprzowinę i jabłka na deskę do krojenia. Powrót patelni na średnim ogniu i dodać cydr, ocet i 1/4 szklanki wody; dusić, mieszając, 2 protokół. Pozostałą 1 łyżkę masła wymieszać. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z sosem z patelni, jabłkami i jęczmieniem.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jedno wino, którego możesz spróbować to La Celian Elite Malbec. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![La Celia Elite Malbec]()
La Celia Elite Malbec
Złożone aromaty, w których wyróżniają się czerwone i soczyste owoce, z eleganckim wkładem kwiatowym i świeżymi ziołami.Starzenie się w dębu osiągnęło w tym winie wykwintne połączenie dominujące w owocach. W ustach znajduje się surowe wejście i duża długość. W ustach taniny są miękkie i jedwabiste. Idealny do picia z deską z kozim serem, zawiera prażoną szczepionkę, humitę, pieczone warzywa, gruszki w malbecu.