Polędwiczki wieprzowe z figami i serem pleśniowym Polenta
Polędwiczki wieprzowe z figami i serem pleśniowym polenta wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 4,31 zł za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka grubej polenty, wina, miodu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest dobre. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe faszerowane figą i serem pleśniowym, Ser Pleśniowy, Daktyl + Pekan Nadziewane Polędwiczki Wieprzowe, oraz Polędwiczki wieprzowe z figami i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać wieprzowinę i osuszyć; przyciąć i wyrzucić tłuszcz i wszelkie srebrzyste membrany z polędwicy.
Mięso posypać lekko solą i pieprzem.
Wlać olej do 10-do 12-calowej nieprzywierającej, żaroodpornej patelni na dużym ogniu, przechylając patelnię, aby pokryć dno; gdy olej jest gorący, dodaj polędwicę i obróć w razie potrzeby na brązową ze wszystkich stron, w sumie około 4 minut.
Zdejmij z ognia; ułóż figi i gałązki tymianku wokół wieprzowiny.
Przenieść patelnię z wieprzowiną do piekarnika regularnego lub konwekcyjnego 400; piec, aż termometr włożony do środka najgrubszej części mięsa osiągnie 155, 18 do 25 minut.
Tymczasem, w 4-do 6-quart patelni, połączyć polenta, 1/2 łyżeczki soli i 4 1/2 szklanki wody. Wymieszać na dużym ogniu, aż mieszanina się zagotuje; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż polenta będzie gładka do smaku, 25 do 30 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1/3 szklanki sera pleśniowego; dodać sól i pieprz do smaku. Przykryć i ogrzać.
Przełożyć polędwicę i figi na obramowany talerz i odstawić w ciepłe miejsce na 5 minut.
Dodaj wino, miód i skórkę pomarańczową do nieumytej patelni. Gotować na dużym ogniu, mieszając, aby uwolnić rumiane kawałki, aż mieszanina jest zredukowana do około 1/2 szklanki, 4 do 5 minut.
Usunąć i wyrzucić gałązki tymianku.
Pokrój wieprzowinę po przekątnej na ziarno o grubości 1/2 cala. Łyżka mieszanki polenta równo na cztery talerze obiadowe. Ułóż wieprzowinę i figi na polencie; łyżka sosu równo na wieprzowinie i figach. W razie potrzeby dodać więcej sera pleśniowego.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwiczki wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Agua De Piedra Gran Seleccion Malbec. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Agua de Piedra Gran Seleccion Malbec]()
Agua de Piedra Gran Seleccion Malbec
Gęste smaki ciemnej śliwki i czekolady, warstwowe z prażonym dębem i aksamitnym wykończeniem, które utrzymuje się i utrzymuje. Dobrze komponuje się z grillowanym mięsem, średnim lub mocnym serem lub po prostu samodzielnie.