Polędwiczki wieprzowe z figami i serem pleśniowym Polenta

Polędwiczki wieprzowe z figami i serem pleśniowym Polenta
Polędwiczki wieprzowe z figami i serem pleśniowym polenta wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 4,31 zł za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka grubej polenty, wina, miodu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest dobre. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe faszerowane figą i serem pleśniowym, Ser Pleśniowy, Daktyl + Pekan Nadziewane Polędwiczki Wieprzowe, oraz Polędwiczki wieprzowe z figami i oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłukać wieprzowinę i osuszyć; przyciąć i wyrzucić tłuszcz i wszelkie srebrzyste membrany z polędwicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
2
Mięso posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Wlać olej do 10-do 12-calowej nieprzywierającej, żaroodpornej patelni na dużym ogniu, przechylając patelnię, aby pokryć dno; gdy olej jest gorący, dodaj polędwicę i obróć w razie potrzeby na brązową ze wszystkich stron, w sumie około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Zdejmij z ognia; ułóż figi i gałązki tymianku wokół wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
5
Przenieść patelnię z wieprzowiną do piekarnika regularnego lub konwekcyjnego 400; piec, aż termometr włożony do środka najgrubszej części mięsa osiągnie 155, 18 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Tymczasem, w 4-do 6-quart patelni, połączyć polenta, 1/2 łyżeczki soli i 4 1/2 szklanki wody. Wymieszać na dużym ogniu, aż mieszanina się zagotuje; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż polenta będzie gładka do smaku, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1/3 szklanki sera pleśniowego; dodać sól i pieprz do smaku. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
8
Przełożyć polędwicę i figi na obramowany talerz i odstawić w ciepłe miejsce na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
9
Dodaj wino, miód i skórkę pomarańczową do nieumytej patelni. Gotować na dużym ogniu, mieszając, aby uwolnić rumiane kawałki, aż mieszanina jest zredukowana do około 1/2 szklanki, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Usunąć i wyrzucić gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
11
Pokrój wieprzowinę po przekątnej na ziarno o grubości 1/2 cala. Łyżka mieszanki polenta równo na cztery talerze obiadowe. Ułóż wieprzowinę i figi na polencie; łyżka sosu równo na wieprzowinie i figach. W razie potrzeby dodać więcej sera pleśniowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Polędwiczki wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Agua De Piedra Gran Seleccion Malbec. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Agua de Piedra Gran Seleccion Malbec
Agua de Piedra Gran Seleccion Malbec
Gęste smaki ciemnej śliwki i czekolady, warstwowe z prażonym dębem i aksamitnym wykończeniem, które utrzymuje się i utrzymuje. Dobrze komponuje się z grillowanym mięsem, średnim lub mocnym serem lub po prostu samodzielnie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn