Polędwiczki wieprzowe z chutneyem śliwkowym
Polędwiczki wieprzowe ze śliwkowym Chutney może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka nasion gorczycy, pancetta, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 63%. Podobne przepisy to Polędwiczki Wieprzowe Z Chutneyem Śliwkowym, Polędwiczki wieprzowe z chutneyem śliwkowym, oraz Śliwkowy Chutney z wieprzowiną.
Instrukcje
Śliwki obrać, jeśli chcesz. Połówka i pit.
Rozgrzać olej w średnim rondlu overmedium ciepła.
Dodać szalotkę i gotować, mieszającokoło, aż szalotka zacznie mięknąć, o 2 protokół.
Dodaj brązowy cukier, kolejne 6 składników i 1/4 szklanki wody. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszaninafragran, około 2 minut. Wymieszać ze śliwkami.Przykryć i dusić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 8 minut. Odkryj i kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż owoce będą miękkie, a soki zgęstnieją, 20-25 minut. Doprawić do smaku solą.
Lekko ostudzić. DO AHEAD: Chutney canbe wykonane 1 tydzień do przodu. Kryj się i wyluzuj.Przed podaniem lekko przepłukać.
W małej misce wymieszaj rozmaryn, zioła prowansalskie i olej. Całość pocierać, doprawić solą i pieprzem. Wrappancetta plastry wokół wieprzowiny i krawat w odstępach 2" z kuchennym sznurkiem do trzymania. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Kryj się i wyluzuj.
Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, zbuduj średnie ognisko; popchnij węgle na 1 stronę grilla.Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej wszystko, ale 1 palnikdo wysokiej. Polędwiczki grilluj na gorącej części grilla, często obracając się, aż ze wszystkich stron powstanie chrupiąca brązowakrusta, 8-10 minut.Przesuń polędwiczki do chłodniejszej części grilla, aby gotować; przykryć i gotować, aż termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka każdego schabu zarejestruje 145 ° F, 15-20 minut dłużej.
Przenieść polędwiczki do deski do krojenia.
Odstawić na 10 minut. Pokrój cienko i dodaj do tego chutney śliwkowy.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwiczki wieprzowe można łączyć z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować jest Finca La Malena Malbec. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Finca La Malena Malbec]()
Finca La Malena Malbec
100% Malbec ze wschodniej Mendozy. Gleby wapienne i gliniaste, chłodne zimy i ciepłe lata zapewniają doskonałą koncentrację owoców i gładkie garbniki. Ciemny Rubin w Kolorze odbijającym światło w szeregu pomarańczowych / fioletowych odcieni. Przyjemny nos wypełniony nutami czerwonych leśnych owoców i ziół. Młode okrągłe taniny nadają mu jedwabistą zmysłową konsystencję, która prowadzi do bogatego odczucia w ustach. Przepyszne warstwy czerwonych jagód, śliwek, wanilii i przypraw otwierają się, gdy się rozgrzewa, zapewniając bogaty charakter odmianowy. Delikatne wykończenie, które wypełnia lukę między napojami i dobrze utrzymuje się po ostatnim łyku.