Polędwiczki Wieprzowe Po Koreańsku

Polędwiczki Wieprzowe Po Koreańsku
Polędwica wieprzowa w stylu koreańskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 173 kalorie, 25g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz polędwicę wieprzową, olej sezamowy, ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Char - grillowane kotlety wieprzowe w stylu koreańskim z grilla i Rękodzieło Koreańskie mięso Giveaway, Kotlety Wieprzowe Po Koreańsku, oraz Słodka Soja Wieprzowina W Gwiazda Anyż Koreański Styl dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 7 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj wieprzowinę. Zapiekać i marynować w lodówce przez 8 godzin lub przez noc, okazjonalnie obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Podgrzać dużą patelnię żaroodporną pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć wieprzowinę z worka, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
5
Dodać wieprzowinę na patelnię; gotować 6 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Umieścić patelnię w piekarniku; piec w temperaturze 425 przez 15 minut lub aż termometr mięsa zarejestruje 160 (medium) lub do pożądanego stopnia doness.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Odstawić na 5 minut przed krojeniem.
8
W małym rondlu zagotować marynatę. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Wieprzowinę pokroić w plastry o grubości 1/4 cala; podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn