Polędwiczki wieprzowe pieczone z jabłkami i sosem jabłkowym

Pieczona polędwiczka wieprzowa z jabłkami i sosem jabłkowym to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 24g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka bulionu z kurczaka, jabłka granny smith, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać maranta można śledzić to danie główne z Ciasteczka bez alergenów jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Herbed polędwiczki wieprzowe z jabłkami i sosem jabłkowym, Polędwiczki wieprzowe jabłkowe z ziemniakami i jabłkami, oraz Pieczona wieprzowina z jabłkami, octem jabłkowym i rozmarynem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Polędwiczki osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie brązowe polędwiczki ze wszystkich stron, obracając szczypcami, o 5 minut w sumie. (Jeśli uchwyt patelni nie jest żaroodporny, owiń uchwyt potrójną warstwą folii, błyszczącą stroną.)
Przenieść patelnię do górnej trzeciej piekarnika i piec, aż termometr włożony ukośnie do środka rejestry mięsa 68°, 12 do 15 minut.
Przełożyć na talerz i odstawić, luźno przykryte folią, 15 minut przed krojeniem.
Podczas gdy mięso stoi, masło ciepła w tej samej patelni (uchwyt będzie gorący) na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi.
Dodaj kliny jabłko i smażyć, obracając od czasu do czasu, aż miękka i złoty kolor, 5 do 7 protokół.
Przenieść jabłka na talerz, a następnie dodać bulion z kurczaka i cydr na patelni. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a w międzyczasie ubić razem maranta i wodę w małej misce.
Wymieszać maranta trzepaczka do sosu i gotować, aż zgęstnieje i zmniejsza się do około 1 szklanki, o 5 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z octem, odmierzoną solą i pieprzem oraz wszelkimi sokami, które nagromadziły się na talerzu.
Mięso pokroić w plastry o grubości 1/2 cala i podawać z jabłkami i sosem.
Każda porcja zawiera około 200 kalorii i 7 gramów tłuszczu.