Polędwiczki wieprzowe faszerowane z sosem Cydr
Przyprawione i nadziewane Schab z sosem cydr może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 585 kalorii, 65g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cydr jabłkowy, oliwę z oliwek, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać jabłka granny smith można śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Schab nadziewany jabłkiem w sosie jabłkowym, Sos jabłkowy i schab schabowy, oraz Schab pieczony z sosem pieczarkowym śmietanowym.
Instrukcje
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i pieprz, i smażyć 6 do 8 protokół lub do miękkości.
Dodaj cydr i następne 3 składniki, i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 2 minuty.
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Wymieszać mieszankę farszu i odstawić.
Butterfly 1 schab wykonując poziome cięcie (około 1/3 w dół od góry) na 1 stronę wieprzowiny, cięcie do 1/2 cala od drugiej strony. (Nie wyciąć całą drogę przez pieczeń.)
Rozłóż górny kawałek cięcia, Otwórz i połóż płasko. Motylek i powtórz procedurę po przeciwnej stronie pozostałych dwóch trzecich części schabu, zaczynając od góry lub dołu wewnątrz ciętego.
Umieść wieprzowinę między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do grubości 1/2 cala za pomocą młotka lub wałka do ciasta. Polędwicę wieprzową natrzeć całkowicie 1 łyżką oliwy z oliwek i posypać obie strony równomiernie połową przyprawy.
Rozłóż połowę mieszanki farszu na wieprzowinie, pozostawiając granicę 1/2 cala.
Zwinąć pieczeń i związać sznurkiem kuchennym w odstępach 2-calowych.
Powtórz z pozostałym polędwicą wieprzową, olejem, przyprawami i mieszanką farszu.
Ułóż kliny jabłek w jednej warstwie na dnie patelni o wymiarach 13 x 9 cali.
Miejsce pieczenia, szew boki w dół, na jabłkach.
Piec w temperaturze 450 przez 25 minut. Obniżyć temperaturę do 425; piec jeszcze 25 minut lub aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej porcji zarejestruje 15
Wyjąć z piekarnika; odstawić 15 minut lub aż termometr osiągnie 160 przed krojeniem. Jabłka należy wyrzucić.
Podawać wieprzowinę z sosem jabłkowym.
Uwaga:Tylko do celów testowych użyliśmy mieszanki farszu z chleba kukurydzianego Pepperidge Farm.