Polędwiczka Wieprzowa Ze Szpinakiem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj polędwicy wieprzowej ze szpinakiem. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 23% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 27g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Przepis ten służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz polędwicę wieprzową, rozdarty szpinak, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koncentrat soku żurawinowego, możesz śledzić to danie główne z Spumoni Gelato Bombe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwiczka Wieprzowa Faszerowana Szpinakiem, Polędwiczka Wieprzowa Faszerowana Szpinakiem, oraz Polędwiczka wieprzowa na szpinaku, papryce Piquillo i Prosciutto podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nonstick gotować szpinak w wodzie na średnim ogniu przez 3-4 minuty lub do więdnięcia; dobrze odcedzić. W dużej misce połączyć szpinak, karczochy, parmezan i rozmaryn; odstawić.
Wyciąć wzdłużnie przeciąć środek polędwicy do 1/2 cala. z dołu. Otwórz mięso, aby leżało płasko; przykryj folią. Spłaszczyć do 1/4 cala. grubość; usunąć plastik.
Mięso posyp 1/2 łyżeczki soli; wierzch mieszaniną szpinaku.
Zamknąć mięso; związać sznurkiem kuchennym i zabezpieczyć końcówki wykałaczkami.
Posypać pieprzem i pozostałą solą.
Umieścić na płytkiej patelni do pieczenia.
Piec w temperaturze 425° przez 15 minut.
Tymczasem w małym rondlu połączyć składniki sosu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 15 minut.
Piec 10 minut dłużej lub aż termometr mięsa odczyta 160°.
Odstawić na 10 minut przed krojeniem. Wyrzuć wykałaczki.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje ulubione polędwiczki wieprzowe. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, sangiovese o średniej budowie uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne taninowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować jest Bodega DiamAndes Grande Reserva Malbec-Cabernet. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
![Bodega DiamAndes Grande Reserva Malbec-Cabernet]()
Bodega DiamAndes Grande Reserva Malbec-Cabernet
Czysty, głęboki i jasny rubinowy kolor. Aromaty czerwonych jagód i nut wiśni ukazujące intensywność i świeżość. Doskonała struktura, pełne taniny o dojrzałych owocowych smakach, aksamitne i bardzo dobrze wyważone.Mieszanka: 75% Malbec, 25% Cabernet-Sauvignon