Polędwiczka wieprzowa z sosem malinowym Dijon
Polędwiczki wieprzowe z sosem malinowym Dijon to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,5 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 276 kalorii, 24g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś dżem malinowy, polędwicę wieprzową, mieszankę pieprzu czosnkowego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać dżem malinowy, możesz podążać za tym daniem głównym z Kruszonki Z Dżemem Malinowym Z Brązowego Cukru jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwiczka wieprzowa z sosem Dijon Marsala, Polędwiczka wieprzowa z brązowym sosem Dijon, oraz Polędwiczka wieprzowa w cieście Panko z sosem śmietanowym Dijon dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Spłaszcz plastry wieprzowiny do 1/4 cala. grubość; posypać mieszanką pieprzu. Na dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu gotuj wieprzowinę w oleju partiami przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy soki będą czyste.
Na tej samej patelni dodaj dżem, ocet i musztardę, mieszając, aby poluzować zarumienione kawałki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Polędwiczka wieprzowa naprawdę dobrze komponuje się z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Winnica Hahn Monterey Pinot Noir z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Restauracje W Pobliżu Hahn Winery Monterey Pinot Noir]()
Restauracje W Pobliżu Hahn Winery Monterey Pinot Noir
Hahn Winery 2008 Pinot Noir jest żywy, ale elegancki z odcieniem przypominającym płatki róż i nosem aromatów truskawek, przypraw i kwiatów. Przyjemne smaki śliwki i ciemnej wiśni przepływają przez podniebienie, mieszając się z akcentami czarnego pieprzu i dębu. Dojrzałe owoce są zrównoważone pikantną, chłodną kwasowością i gładkimi, jedwabistymi taninami.Ten przyjazny dla żywności Pinot Noir może być podawany z szeroką gamą potraw. Ciesz się nim z kurczakiem z kozim serem i suszonymi pomidorami, grillowanym łososiem z ziołowym orzo lub prostą pizzą grzybową.