Polędwiczka wieprzowa z sosem malinowym
Polędwiczka wieprzowa z sosem malinowym może być właśnie tym przepisem bezglutenowym , którego szukałeś. Za 2,12 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 250 kalorii , 24 g białka i 6 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest gotowe w około 20 minut . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ocet winny, pieprz cayenne, polędwiczkę wieprzową i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. Jest dostarczana przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 61% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Faszerowana polędwiczka wieprzowa z sosem Marsala-Port , Babeczki malinowe z lukrem malinowym i Polędwiczka wieprzowa owinięta boczkiem .
Instrukcje
Pokrój polędwicę na osiem kawałków, spłaszcz każdy kawałek do grubości 2,5 cm.
Jeśli chcesz, posyp pieprzem cayenne z obu stron. Na dużej patelni smaż wieprzowinę na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż nie będzie już różowa.
Tymczasem w małym rondelku wymieszaj konfiturę, ocet, ketchup, sos sojowy i chrzan.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Gotuj na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 3 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Podawać z polędwicą, jeśli chcesz, udekorować malinami.