Polędwiczka wieprzowa z papryczkami jalapeno i morelą
Polędwiczka wieprzowa z papryczkami jalapeno-morelami wymaga około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 346 kalorii , 36 g białka i 10 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 2 osób. Za 2,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonego kminu, soli, oregano i oliwy z oliwek. 2 osoby uznały ten przepis za pełen smaku i sycący. Niewielu osobom naprawdę spodobało się to danie główne. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 71% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Polędwiczka wieprzowa owinięta boczkiem , Wyśmienita pieczona polędwiczka wieprzowa z sałatką z pieczarek i pomidorów oraz Grillowana polędwiczka wieprzowa z imbirem .
Instrukcje
Wymieszaj pierwsze sześć składników; natrzyj wieprzowinę. Przykryj i schłódź w lodówce do 2 godzin.
Umieść wieprzowinę w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 na 7 cali wysmarowanym sprayem do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400° przez 15 minut.
W małej misce wymieszaj składniki glazury; nałóż 1/4 szklanki polewy na wieprzowinę.
Piec jeszcze przez 5–10 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 160°.
Odczekać 5 minut przed pokrojeniem.
Podawać z resztą glazury.