Polędwiczka Wieprzowa Z Ketchupem i Marmoladą Cebulową

Schab z ketchupem i marmoladą cebulową to danie główne dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 32 g białka i 11 g tłuszczu. Za 1,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 40 minut. Udaj się do sklepu i kup cebulę, olej z pestek winogron, olej z pestek winogron i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak schab nadziewany koprem włoskim z glazurą z marmolady miso, kotlety wieprzowe w sosie piwnym z marmoladą cebulową oraz polędwica wieprzowa z suszoną morelą i marmoladą cebulową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wieprzowina: Opłucz polędwiczkę wieprzową, aby usunąć pozostałości i osusz papierowymi ręcznikami. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem w proszku.
Rozgrzej olej z pestek winogron na średnim ogniu na patelni nadającej się do pieczenia w piekarniku, najlepiej z pokrywką. Obsmaż polędwiczkę wieprzową ze wszystkich stron, pozostawiając każdą stronę w spokoju przez kilka pierwszych minut, zanim ją obrócisz, aby przyprawy dobrze wniknęły w powierzchnię mięsa. Przykryj patelnię i włóż do piekarnika. Piecz pod przykryciem, aż widelec będzie miękki, około 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy wieprzowina osiągnie wewnętrzną temperaturę 160 stopni F na termometrze z natychmiastowym odczytem.
Zdejmij pokrywę i zwiększ temperaturę piekarnika do 425 stopni F na około 10 minut, aby pieczeń na zewnątrz się zarumieniła.
Wyjmij z piekarnika i pozwól odpocząć, a następnie ugotuj do 170 stopni F. Pokrój.
Na marmoladę: Kiedy wieprzowina jest w piekarniku, przygotuj marmoladę.
Na małej patelni rozgrzej olej z pestek winogron na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i zmniejsz ogień do małego. Pozostawić do powolnej karmelizacji, około 30 do 40 minut. Wymieszaj ketchup, sól i pieprz do smaku i gotuj przez kolejne 10 minut, aby zredukować i zagęścić.
Jeśli marmolada wygląda na zbyt ciastowistą, przed podaniem dodaj dodatkową oliwę.
Podawaj marmoladę na plasterkach wieprzowiny.