Polędwica z sosem Bearnaise
Polędwica z sosem Bearnaise może być tylko bezglutenowy i pierwotny przepis, którego szukałeś. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 1,78 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 42g białka, 19g tłuszczu i w sumie 356 kalorii. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś pieczeń z polędwicy wołowej, sól, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 50 minut. Z łyżką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowana polędwica pełnoziarnista z plackami ziemniaczanymi czosnkowo-cebulowymi i sosem Béarnaise, Grillowana polędwica pełnoziarnista z plackami ziemniaczanymi czosnkowo-cebulowymi i sosem Béarnaise, oraz Grillowana polędwica z masłem Bearnaise.
Instrukcje
Połącz sól czosnkową i pieprz; natrzyj pieczeń.
Umieść na stojaku na płytkiej brytfannie.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 2-1 / 2 do 3 godzin lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Odstaw na 10-15 minut przed pokrojeniem.
W międzyczasie w rondelku wymieszaj ocet, zieloną cebulę, estragon i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Odcedź, rezerwując płyn; wyrzucić zieloną cebulę i estragon.
Umieść żółtka w ciężkim rondlu. Stopniowo ubij w wodzie, mieszaninie octu, soli i cayenne. Gotuj i mieszaj, aż mieszanina zacznie gęstnieć.
Dodaj masło, po 1 łyżce stołowej na raz, aż masa zgęstnieje i osiągnie 160°, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać pietruszkę.
Pokrój pieczeń w cienkie plasterki; podawać z sosem.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje najlepsze typy na stek z polędwicy wołowej. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jimmy John ' s Vin De Sandwich Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Restauracje w pobliżu Jimmy John ' s Vin De Sandwich Pinot Noir]()
Restauracje w pobliżu Jimmy John ' s Vin De Sandwich Pinot Noir
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i winiarza Kenny ' ego Likitprakonga.