Polędwica z przyprawionym masłem, sałatka z szalotki, pieczona marchewka i zacieru

Polędwica z przyprawionym masłem, sałatka z szalotki, pieczona marchewka i zacieru
Polędwica z przyprawionym masłem, sałatka z szalotki, pieczona marchewka i zacieru to danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 1469 kalorii, 48g białka, oraz 106g tłuszczu. Na 6,84 zł / porcja, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, musztardę dijon, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczona Marchewka I Pasternak Z Szalotką I Masłem Ziołowym, Krewetki kokosowe z Zacierem ze słodkich ziemniaków i masłem migdałowym, oraz Grillowana polędwica z sosem sojowym z szalotki.

Instrukcje

1
Najpierw zrobić przyprawione masło. Składniki rozgnieść razem z pieprzem. Uformować w kształt kiełbasy między warstwami folii spożywczej, skręcić końce zamknięte i schłodzić do jędrności. Można to zrobić do 3 dni przed lub przechowywać schłodzone lub zamrożone przez 1 miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2
Na zacieru gotować ziemniaki we wrzącej osolonej wodzie do miękkości, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Odcedzić, następnie osuszyć parą w durszlaku przez kilka minut. Posmarować masłem i śmietaną, doprawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
4
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Marchew wrzucić z 25 g masła i przyprawy na tacy pieczenia. Piecz przez 15-20 minut, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6
Resztę masła rozgrzać w żaroodpornej patelni i polędwicy brązowej przez 2 min z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek PorterhouseStek Porterhouse
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Przełożyć do piekarnika i gotować przez 10 minut, na średnio rzadkie i 15 minut na dobrze zrobione. Odpoczynek przez 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Aby zrobić sałatkę, wrzucić pietruszkę i szalotkę z olejem, octem, musztardą i przyprawami. Stek pokroić w plastry i podawać z zacierem, marchewką i sałatką, a na wierzchu dwa plastry przyprawionego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-Cienki-

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia60
Magazyn