Polędwica z przyprawionym masłem, sałatka z szalotki, pieczona marchewka i zacieru

Polędwica z przyprawionym masłem, sałatka z szalotki, pieczona marchewka i zacieru to danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 1469 kalorii, 48g białka, oraz 106g tłuszczu. Na 6,84 zł / porcja, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, musztardę dijon, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczona Marchewka I Pasternak Z Szalotką I Masłem Ziołowym, Krewetki kokosowe z Zacierem ze słodkich ziemniaków i masłem migdałowym, oraz Grillowana polędwica z sosem sojowym z szalotki.
Instrukcje
Najpierw zrobić przyprawione masło. Składniki rozgnieść razem z pieprzem. Uformować w kształt kiełbasy między warstwami folii spożywczej, skręcić końce zamknięte i schłodzić do jędrności. Można to zrobić do 3 dni przed lub przechowywać schłodzone lub zamrożone przez 1 miesiąc.
Na zacieru gotować ziemniaki we wrzącej osolonej wodzie do miękkości, około 15 minut.
Odcedzić, następnie osuszyć parą w durszlaku przez kilka minut. Posmarować masłem i śmietaną, doprawić i ogrzać.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Marchew wrzucić z 25 g masła i przyprawy na tacy pieczenia. Piecz przez 15-20 minut, do miękkości.
Resztę masła rozgrzać w żaroodpornej patelni i polędwicy brązowej przez 2 min z każdej strony.
Przełożyć do piekarnika i gotować przez 10 minut, na średnio rzadkie i 15 minut na dobrze zrobione. Odpoczynek przez 5 minut przed podaniem.
Aby zrobić sałatkę, wrzucić pietruszkę i szalotkę z olejem, octem, musztardą i przyprawami. Stek pokroić w plastry i podawać z zacierem, marchewką i sałatką, a na wierzchu dwa plastry przyprawionego masła.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019