Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 4,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 37g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, masło, świeżo popękany pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Spróbuj Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina, Polędwica Wołowa Z Sosem Z Czerwonego Wina, oraz Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina i szpiku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°. w razie potrzeby przyciąć tłuszcz z wołowiny. Włącz mały koniec wołowiny poniżej około 6 cali. Wiązać część odwróconą sznurkiem w odstępach około 1 1/2 cala.
Umieścić w płytkiej patelni do pieczenia.
Posypać solą i popękanym czarnym pieprzem. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby wskazówka znajdowała się w środku najgrubszej części wołowiny.
Dla średnio rzadkich, pieczemy odkryte 30 do 40 minut lub aż termometr czyta 57°. przykryć luźno folią; odstawić 15 do 20 minut, aż termometr czyta145. (temperatura będzie nadal rosnąć o10, a wołowina będzie łatwiej rzeźbić.) Dla średnich, piec odkryte 40 do 50 minut lub aż termometr czyta150. przykryć luźno folią; odstawić 15 do 20 minut, aż termometr czyta160.
Tymczasem, w 8-calowej patelni, stopić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodać szalotki; gotować około 1 minuty, często mieszając.
Dodać wino; gotować około 4 minut, aż zmniejszy się nieznacznie. Wymieszać z bulionem.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować około 10 minut dłużej, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 1 szklanki. Ubić pozostałe 4 łyżki masła, 1 łyżkę na raz, trzepaczką do drutu. Ubić w 1/2 łyżeczki pieprzu.
Usuń sznurek z wołowiny przed rzeźbieniem.