Polędwica Wołowa Z Pancettą

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Pancetta-Studded polędwicy wołowej spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 802 kalorie. Na $7.6 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka oleju roślinnego, cielęcina demiglace, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwica Wołowa W Pancetcie, Rozmaryn-okruchy polędwiczki wołowej z pancettą-pieczone pomidory, oraz Polędwica wołowa w Pancetcie z bitą śmietaną chrzanową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Pokroić wołowinę na sucho i pokroić 1/2-calowe głębokie szczeliny w odstępach 1-calowych na całej pieczeni, a następnie włożyć 1 kawałek pancetty do każdej szczeliny.
Wołowinę posypać koszerną solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na dużym ogniu, aż do samego palenia, następnie brązowa wołowina ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Przełożyć wołowinę na małą patelnię do pieczenia, rezerwując patelnię.
Pieczeń wołowa w środku piekarnika, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego po przekątnej 2 cali w centrum rejestrów 49°, około 25 minut.
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia i odstawić, luźno pokrytą folią, 25 minut. (Wołowina będzie nadal gotować w stanie obecnym, osiągając 54° dla średnio rzadkich.)
Ciepła reserved patelnia na umiarkowanie wysokim ogniu, aż olej jest gorący, ale nie palenie, następnie saut é szalotka aż złoty, o 2 protokół.
Dodaj czerwone Wino i Marsala i deglaze patelni przez gotowanie, mieszając i skrobanie brązowych bitów, aż ciecz jest zmniejszona o około jedną trzecią.
Dodać demiglace i galaretki i energicznie dusić, ubijając, aż galaretka jest włączona, o 2 protokół.
Dodać masło, 1 bit na raz, ubijając aż włączone, a następnie zdjąć z ognia.
Wlać sos przez drobne sito do miski, naciskając na ciała stałe.
* Używamy Demi-glace Gold, dostępnego w sklepach z żywnością specjalistyczną, niektórych supermarketach i wysyłkowo od ponad Gourmet (800-860-938
lub sos demiglace / brązowy z Citarella (212-874-0383).