Polędwica wołowa z czekoladą i chipotle

Polędwica wołowa z czekoladą i chipotle może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 39 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 249 kalorii . Za 2,82 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką papryczki chipotle w sosie adobo, stek z polędwicy wołowej, sos worcestershire i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu walentynkowym . To dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i przyjaznej dla FODMAP . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 79% , to danie jest dobre. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na pieczony stek z polędwicy wołowej , domowy stek z polędwicy sezonowanej na sucho z pieczonymi ziemniakami fingerling z serem i tacos z polędwicy wołowej z marynowanymi papryczkami jalapeño .
Instrukcje
Umieść pierwsze pięć składników w blenderze; przykryj i miksuj, aż się połączą. Natrzyj wołowinę. Przykryj i schłódź w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Grilluj wołowinę, przykrytą, na średnim ogniu lub piecz w odległości 10 cm od ognia przez 8–10 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie odpowiedni stopień wysmażenia (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°, średnio wysmażonego 160°, dobrze wysmażonego 170°).