Polędwica wołowa z cytrusami Béarnaise
Polędwica wołowa z cytrusami to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 588 kalorii, 29g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na 4,76 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać liście estragonu, masło, sok pomarańczowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 48%. Spróbuj Oskar-polędwica wołowa faszerowana ziemniakami z rozmarynem i Bearnaise, Wołowina z sosem Bearnaise, oraz Pan-seeded Rib-Eye Steak with Béarnaise (Entrecôte Béarnaise) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400ºF.
Ułożyć wołowinę, grubą stroną do góry, na półce w płytkiej patelni do pieczenia. (Aby ułatwić czyszczenie, ułóż patelnię z folią aluminiową przed umieszczeniem wołowiny na stojaku.) Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w środku najgrubszej części wołowiny.
Piecz odkryte 30 do 40 minut lub aż termometr odczyta 140ºF. Wołowina będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika. Przykryć wołowinę luźno namiotem z folii aluminiowej i odstawić na 15 do 20 minut lub aż temperatura wzrośnie do 145ºf.
Gdy wołowina stoi, wymieszać wino, estragon i ocet w rondlu 1-quart.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 2 do 3 minut lub aż mieszanina jest lekko zmniejszona. Zmniejszyć ciepło do bardzo niskiego poziomu. Żółtka wymieszać pojedynczo trzepaczką do wymieszania. Gotować i mieszać trzepaczką 2 minuty lub aż mieszanina zacznie gęstnieć. Wymieszaj sok pomarańczowy i roztopione masło trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Podawać na ciepło na polędwicy.