Polędwica wołowa z boczkiem i kremowym porem

Need a danie główne bezglutenowe? Polędwica wołowa z boczkiem i kremowym porem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 6,36 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 843 kalorie, 35g białka, oraz 71 g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, oliwy z oliwek, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kukurydza kremowana z boczkiem i porem, Kukurydza kremowana z boczkiem i porem, oraz Kremowe pory z estragonem, pomidorami i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Polędwicę natrzeć 1 łyżką oliwy z oliwek i obficie doprawić solą i pieprzem.
W średniej patelni do pieczenia lub emaliowanym żeliwnym naczyniu do pieczenia podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać polędwicę na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, o 7 protokół.
Dodać ząbki czosnku i gałązki tymianku i gotować przez 1 minutę dłużej.
Dodać 1/2 szklanki bulionu z kurczaka na patelnię i przenieść mięso do piekarnika. Polędwicę pieczemy przez 5 minut, następnie odwracamy i dodajemy pozostałe 1/2 szklanki wywaru z kurczaka. Polędwicę gotować przez około 5 minut dłużej, czyli do momentu, gdy termometr włożony do środka zarejestruje 12
Tymczasem, w dużej, głębokiej patelni, gotować boczek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie rumiane i chrupiące, o 6 protokół.
Przełożyć boczek na papierowe ręczniki, aby osuszyć, a następnie pokroić na 1-calowe kawałki.
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu boczku z patelni.
Dodać masło i wymieszać pory. Przykryć patelnię arkuszem papieru woskowego i szczelnie pokrywy i gotować pory na umiarkowanym ogniu, mieszając raz lub dwa razy, aż będą miękkie, o 8 protokół. Odkryć patelnię, zwiększyć ogień do umiarkowanie wysokiej i gotować pory, aż będą lekko rumiane, o 2 protokół.
Dodać crme frache, doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu, aż kremowy i zagęszczony, 5 do 6 minut dłużej. Wymieszać z boczkiem.
Przenieść pieczeń do deski do krojenia i odstawić na 10 minut.
Usunąć sznurki i pokroić w grube plasterki.
Polędwicę podawać z kremowymi porami, prażonym czosnkiem i gałązkami tymianku.