Polędwica wołowa w redukcji Port Shiitake

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Polędwica wołowa w redukcji Port Shiitake może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 778 kalorii, 34g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $12.13 za porcję. Mieszanka bulionu wołowego, dżem malinowy, sól i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać dżem malinowy, można śledzić to danie główne z Brązowy Cukier Malinowy Dżem Kruszonka Batony jako deser. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwica wołowa z redukcją śliwki Port-Beach, Steki z polędwicy wołowej z redukcją Porto i serem pleśniowym, oraz Polędwica wołowa z mięsem pieprzowym Z Redukcją porcji szalotki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kostki polędwicy przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i odstawiamy do temperatury pokojowej.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać grzyby shiitake, i gotować, aż zwiędną i zaczynają się złocisto brązowy, o 5 protokół.
Usuń grzyby z patelni i odstawić; podgrzać pozostałą oliwę z oliwek na patelni, aż zacznie dymić, posypać polędwicą wołową w kostkach. Gotować ze wszystkich stron, aż rumiane na zewnątrz i mięso jest gotowane tuż pod pożądanym stopniu doneness, o 5 minut dla średnio rzadkie.
Wyjąć stek z patelni i odstawić.
Wlać wino porto na patelnię i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż port zmniejszy się o połowę, a następnie ubić dżem malinowy, sos Worcestershire, bulion wołowy i grzyby shiitake. Kontynuuj gotowanie, aż sos zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 30 protokół. Po zmniejszeniu, mieszać w kostkach polędwicy, i podgrzać.