Polędwica wołowa w panierce kakaowej
Polędwica wołowa w panierce kakaowej może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 6,69 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 51 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 344 kalorie . 35 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i kup sól, grubo zmielony pieprz, zmieloną kawę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 95% . Ta ocena jest spektakularna. Wypróbuj polędwicę wołową Wellington , polędwicę wołową z kremowym sosem grzybowym Alouette® i steki z polędwicy wołowej z przypieczonymi grzybami i winegretem z czerwonego wina, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Posyp steki solą i pieprzem. W płytkiej misce wymieszaj kakao i kawę. Zanurz steki w mieszance kakaowej, aby pokryć je ze wszystkich stron; strzepnij nadmiar.
Umieść steki na ruszcie patelni do grillowania. Piecz 3-4 cale od ognia przez 9-11 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).