Polędwica wieprzowa zawijana w bekonie i ziołach
Polędwica wieprzowa zawijana w bekonie i ziołach wymaga około 1 godziny i 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 398 kalorii, 38 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Za 2,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. Ten przepis był pod wrażeniem 43 osób. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soli i pieprzu, czosnku, liści szałwii i liści tymianku. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 23%. Ten wynik jest raczej zły. Polędwica wołowa owinięta w bekon z nadzieniem ziołowym, polędwica wieprzowa owinięta w bekon i polędwica wieprzowa owinięta w bekon są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Czosnek włóż do małego kokilka, skrop 1 łyżką oliwy z oliwek i zawiń w folię.
Piec do miękkości, około 45 minut. Gdy ostygnie, wyciśnij miąższ czosnku z główki do małej miski.
Ułóż polędwiczki na powierzchni roboczej. Natrzyj wierzch każdej polędwicy 1/2 prażonego czosnku, dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj zioła i połóż połowę mieszanki na czosnku na każdej polędwicy. Owiń 6 pasków boczku wokół każdej polędwicy i zawiąż boczek sznurkiem kuchennym.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozgrzej olej na średnim ogniu, patelnię na średnim ogniu. Obsmaż polędwiczki ze wszystkich stron na złoty kolor.
Przenieś smażone polędwiczki na średnią patelnię; włóż do piekarnika i gotuj do średniego stopnia wypieczenia przez około 8 do 10 minut.
Przełóż polędwiczki na deskę do krojenia i odstaw na 10 minut.
Przed rzeźbieniem usuń sznurek.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Polędwicę wieprzową można łączyć z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Juve Y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Juve Y Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava]()
Juve Y Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava
Ta Cava ma bladozłoty kolor i aromat dojrzałych białych brzoskwiń, prażonej bagietki z nutą cytrusów cytrynowych i moreli. W smaku bogate i szerokie, z aromatami zielonego jabłka, zielonej herbaty jaśminowej i prażonych migdałów. Ta brutalna cava jest niezwykle wszechstronna, ponieważ nie dodaje się do niej żadnych dawek, więc kwasowość i bąbelki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk w panierce sezamowej, kurczak tikka masala i Jamon Iberico.