Polędwica wieprzowa zawijana boczkiem z ziołami z cytrynowymi glazurowanymi słodkimi ziemniakami

Polędwica wieprzowa zawijana boczkiem z ziołami z cytrynowymi słodkimi ziemniakami to bez glutenu i bez nabiału przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 12g białka, 268g tłuszczu, oraz w sumie 3013 kalorii. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 24% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka boczku, oliwy z oliwek, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 42%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy są Klon Glazurowany Boczek Zawinięty Polędwica Wieprzowa, Polędwiczka Wieprzowa Z Moreli Z Boczkiem Zawijana Cajun, oraz Polędwiczka wieprzowa z karmelizowanymi gruszkami i słodkimi ziemniakami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Czosnek umieścić w małym ramekinie, skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i zawinąć w folię.
Piec do miękkości, około 45 minut. Gdy będzie wystarczająco chłodny, wyciśnij miąższ czosnku z głowy do małej miski.
Ułóż polędwiczki na powierzchni roboczej. Każdą polędwicę pocierać 1/2 prażonego czosnku i doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać zioła i rozłożyć połowę mieszanki na czosnku na każdej polędwicy. Owinąć 6 pasków boczku wokół każdej polędwicy i związać boczek na miejscu sznurkiem kuchennym.
Piekarnik rozgrzać do 375 stopni F.
Olej rozgrzać na średniej patelni na średnim ogniu. Polędwiczki posmarować na złoty kolor ze wszystkich stron.
Przełóż przypalone polędwiczki na patelnię do pieczenia; włóż do piekarnika i gotuj do średniej doness około 8 do10 minut.
Przenieść polędwiczki do deski do krojenia i odstawić 10 minut.
Zdejmij sznurek przed rzeźbieniem.
Połącz sok, cukier i skórkę w małej niereaktywnej patelni i zmniejsz do 1/2 szklanki. Odłóż na bok.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Wrzuć słodkie ziemniaki do oleju i upiecz na dużej patelni żaroodpornej. Piecz, aż lekko złotobrązowy i po prostu gotowane przez.
Wyjmij patelnię z piekarnika i umieść na palniku na średnim ogniu.
Dodaj glazurę do ziemniaków i wrzuć, aby równomiernie pokryć.
Smażyć ziemniaki, aż wszystkie będą szkliwione.