Polędwica wieprzowa teriyaki-portobello
Teriyaki-Portobello Pork Loin może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda o 644 kaloriach , 48 g białka i 11 g tłuszczu . Za 2,63 USD za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 25 minut . Udaj się do sklepu i kup cebulę, pieczeń z polędwicy wieprzowej, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 72% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Apple Roasted Pork Loin , Brown Sugar and Balsamic Glazed Pork Loin i Juicy & Tender ~ Pork Loin Roast .
Instrukcje
Przekrój pieczeń na pół. W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę i przyprawę do steków.
Dodawaj wieprzowinę porcjami, jedną na raz, i potrząsaj, aż całość pokryje się sosem.
Na dużej patelni obsmażyć na 1 łyżce oleju, z każdej strony, na brązowy kolor.
Przenieś mięso i tłuszcz do wolnowaru o pojemności 4 qt. Na tej samej patelni podsmaż pieczarki i cebulę w pozostałym oleju, aż będą miękkie; dodaj do wolnowaru.
W małej misce wymieszaj wodę, sos teriyaki i mieszankę sosu; zalej wierzch. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-8 godzin lub do momentu, aż wieprzowina będzie miękka.
Przenieś wieprzowinę na półmisek i trzymaj w cieple. Zdejmij tłuszcz z soków z gotowania; przełóż do dużego rondla. Doprowadź płyn do wrzenia.
Połącz skrobię kukurydzianą z zimną wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo wlej do garnka. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Podawać z wieprzowiną i ryżem.