Polędwica Wieprzowa Sezamowa
Przepis sezamowy polędwiczki wieprzowe mogą być wykonane w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 26g białka, 12g tłuszczu i w sumie 319 kalorii. Za 1,64 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 8. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, nasiona sezamu, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, który jest solidny. Pieczona Polędwica Wieprzowa Sezamowa, Polędwiczka Wieprzowa Z Sezamem Miodowym, oraz Polędwiczka Wieprzowa Z Sezamem Miodowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz sos sojowy, olej, imbir i czosnek.
Dodaj wieprzowinę; uszczelnij i obróć, aby pokryć. Wstaw do lodówki na 4 godziny lub na noc, od czasu do czasu obracając.
Odcedź i wyrzuć marynatę.
Umieść wieprzowinę na natłuszczonym ruszcie na wyłożonej folią płytkiej brytfannie.
Połącz miód i brązowy cukier; łyżka nad wieprzowiną.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 20-25 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże 145°.
Odstaw mięso na 5 minut przed pokrojeniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to moje najlepsze typy polędwicy wieprzowej. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Brooks Willamette Valley Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Brooks Willamette Valley Pinot Noir]()
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Piękny perfumowany nos bogatego dżemu wiśniowego, żurawiny Dziękczynienia z tartą skórką pomarańczową, grzybów smardzowych i czarnej trufli. Wspaniała wysoka nuta czarnej herbaty, skóry i potpourri. Wino jest tak soczyste w ustach, pokrywając podniebienie bogatą, ciemną wiśnią, ciepłą maliną, czerwoną porzeczką i czarną śliwką. Na grillu jest cudowna ziemistość grzybów portabella, pieczonych warzyw, tłuszczu z bekonu i wędzonych mięs. Ten Pinot kończy się dojrzałymi owocami, ziemią i złożonością oraz nutą liścia pomidora i ziemistości. Po prostu pyszne!