Polędwica wieprzowa pieczona z polędwicą morelową-Miso
Polędwica wieprzowa pieczona z polędwicą morelowo-Miso może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 47 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz konfitury morelowe, ocet szampański, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Polędwica Wieprzowa Z Polędwicą Morelową, Polędwiczki Wieprzowe Z Pikantną Glazurą Morelową, oraz Polędwiczki Wieprzowe Chili Z Imbirem Morelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425°. Płaszcz Duży obramowany blachy do pieczenia z natryskiem oleju.
Połącz konfitury, miso, ocet, skórkę pomarańczową i czosnek w małym garnku na średnim ogniu. Gotować, aż zgęstnieje, 1 do 2 protokół. Rezerwa.
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem.
Umieść na przygotowanej blasze do pieczenia, chowając cienki koniec Pod, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Pędzel z 2 łyżkami glazury morelowej; piec 12 do 15 minut. Obróć wieprzowinę szczypcami i posmaruj 3 łyżkami glazury. Kontynuuj pieczenie, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do środka rejestrów wieprzowych 150°, 8 do 10 minut dłużej.
Przenieś wieprzowinę na deskę do krojenia, namiot z folią i pozostaw 10 minut. W międzyczasie dodaj rosół z kurczaka do pozostałej glazury morelowej. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż zmniejszy się do 2/3 szklanki sosu, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Pokroić wieprzowinę w poprzek na plastry o grubości od 1/2 do 3/4 cala i ułożyć na półmisku. Łyżka sosu i podawać.
W porcji: 311 kalorii, 11 g tłuszczu, 0,7 g błonnika
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Alta Vista Classic Malbec z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Alta Vista Classic Malbec]()
Alta Vista Classic Malbec
Klasyczny Malbec Alta Vista wykazuje prawdziwy charakter swojej odmiany winorośli. Świeże i intensywne aromaty i smaki tego wina stanowią doskonałe wprowadzenie do świeżych, owocowych cech i ogólnej jakości win z Argentyny. Część wina jest starzona w amerykańskim Dębie przez 6 miesięcy, przed dodatkowymi 3 miesiącami w butelce.Pokazuje intensywne aromaty śliwki, czarnej wiśni i egzotycznych przypraw, z nutami kawy i wanilii z dębowych beczek. Smaki na podniebieniu są świeże, o dobrej strukturze i miękkich taninach, a wykończenie jest pełne i skoncentrowane, z nutami przypraw.To wino jest dość przystępne, zabawne i łatwe do picia, idealne do codziennej konsumpcji i do swobodnych, swobodnych potraw, takich jak kanapki Panini, pizza i empanadas z wołowiny lub wieprzowiny.