Polędwica wieprzowa marynowana w winie i dijonie
Polędwica wieprzowa marynowana w winie i dijonie może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis bezglutenowy jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,42 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 48 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 349 kalorii . Mieszanka bazylii, płatków papryki, pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 55 minut . 42 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ocenę super spoonacular wynoszącą 90% . Wypróbuj Polędwica wieprzowa glazurowana brązowym cukrem i octem balsamicznym , Kotlety z polędwicy wieprzowej glazurowane klonem z sosem daktylowym i prażonym kuskusem z orzeszkami piniowymi oraz Polędwica wieprzowa z melasą i pieprzem cayenne , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Umieść polędwicę wieprzową w głębokim naczyniu do pieczenia.
Wymieszaj czosnek, cebulę, pietruszkę, musztardę, wino, jogurt, oliwę z oliwek, sól, pieprz, płatki czerwonej papryki, oregano, bazylię, tymianek, bulion i sok z cytryny w misce; zalej wieprzowinę. Przykryj całe danie folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 145 stopni Fahrenheita (63 stopnie Celsjusza), przez około 1 godzinę 30 minut.
Wyjmij polędwicę z naczynia i przykryj folią aluminiową na desce do krojenia. Pozostaw do odpoczynku na 20 minut przed pokrojeniem. Odstaw sos z naczynia i podawaj z boku.